Sunday, November 4, 2012

Tapetul in dormitor - pro si contra

Tapetul poate fi o alegere inspirata pentru orice camera, insa in dormitor el devine magic! In functie de stilul de amenajare, de culoare preferata, de imprimeul ales sau de materialul din care este realizat, tapetul te ajuta sa obtii atmosfera si amenajarea perfecta!

Lucrul cel mai important este acela de a sti cum sa il pui cel mai bine in valoare. Noi iti vom da cateva sfaturi „asa nu” si „asa da” care sa te ghideze in alegerea tapetului potrivit.

Nu incarca vizual camera! Iar aici ma refer la faptul de a evita combinarea unui imprimeu „bogat” de tapet cu un mobilier la fel de „bogat” in detalii sau accesorii. De exemplu, daca alegi un model colorat sau incarcat cu detalii, ai grija ca restul camerei sa contina culori cat mai neutre – gri, nude. In felul acesta, frumusetea tapetului va fi apreciata la adevarata lui valoare.

Alege materiale pretioase daca dormitorul este elegant. Exista anumite tipuri de tapet realizate din matase sau catifea. Acestea sunt indicate pentru interioare clasice.

Motivele florale si dungile sunt cele mai des intalnite. Ele ofera fie un aer boem, romantic sau feminin camerei, fie iti amintesc de amenajarile retro.

De asemenea, daca esti indecis in privinta acestui finisaj si inclini mai mult spre vopseaua clasica, poti crea cu ajutorul lui decat anumite „zone”, accente prin care sa scoti in evidenta un colt al camerei. De exemplu, crearea unei „tablii” imaginare deasupra patului este o idee inedita.

Sursa: CasaMea.ro

No comments:

Post a Comment