Sunday, November 4, 2012

Tapetul - o continua provocare

Tapetul reprezinta unul dintre elementele esentiale care contribuie la conturarea unui stil de amenajare sau la crearea atmosferei dorite.

Daca intentionezi sa renunti la ajutorul unui specialist si sa iti pui singur tapetul in casa, iata cateva sugestii privind modul in care o poti face.
 Exista doua posibilitati de a pune un nou tapet, fie inlaturandu-l mai intai pe cel vechi, fie acoperindu-l cu unul nou.  

Vechiul tapet poate fi acoperit usor cu unul nou dar nu este cea mai buna solutie deoarece, din cauza adezivilor, se poate dezlipi de pe perete atat cel vechi, cat si cel nou.

In cazul in care ai optat pentru prima varianta, ar trebui sa urmaresti urmatoarele etape:
- Fasia de tapet se lipeste cu ajutorul unui cutit professional, cu lama lata si varful ascutit.
- Urmatoarea fasie se pune peste bucata de perete neacoperit suprapunand putin peste cealalta. Apoi se taie putin bucata suprapusa.
- In cazul colturilor, se inveleste peretele acoperind cativa centimetri peste colt.
- Taierea tapetului in jurul tamplariei, prizelor si intrerupatoarelor este o actiune mai minutioasa, iar pentru a-ti usura munca poti folosi un cuter. Cu o perie moale sau un burete se curata bine obstacolele si se impinge usor tapetul. Acesta se lasa sa se suprapuna pe ramele ferestrelor sau a usii. Se fixeaza cu varful cuterului la imbinarea ramelor.
-  La prize si intrerupatoare se indeparteaza carcasele de plastic si se intinde tapetul chiar deasupra cutiilor electrice. Cu un cuter, se indeparteaza surplusul taind tapetul exact dupa forma si marimea cutiei electrice.

Sursa: CasaMea.ro

No comments:

Post a Comment