Saturday, December 28, 2013

O perdea moderna la fereastra

Inainte de a schimba perdeaua pe care o ai acum la geam cu una facuta de tine, nu uita ca draperiile intotdeauna trebuie sa se asorteze cu mobilierul. Poti asorta noului decor si un set de perne decorative imbracate in acelasi material cu draperia noua.

Draperiile pot sa transforme in totalitate infatisarea unei camerei. Pentru inceput, investeste intr-un esantion mare de material pe care sa-l prinzi cu ace mari de perdea pentru a te asigura ca se potriveste cu restul camerei si ca esti tu multumita de model si de felul cum se incadreaza in camera respectiva. Daca bucata de material e suficient de mare, o poti folosi ulterior ca sa croiesti o fata de masa sau fete pentru perne decorative. Alege un model indraznet in culori puternice daca vrei ca noile draperii sa devina atractia principala a camerei in care le montezi, sau poti opta pentru un material texturat, uni, in culori neutre, subtire si usor. Tine minte ca spre deosebire de perdelele de voal sau organza, draperiile cu captuseala atarna mai bine, mai bogat si au pliuri care te apara de soarele puternic al verii. In ceea ce priveste stilul de prindere al draperiei, si acesta trebuie sa se potriveasca cu restul camerei. Opteaza deci, fie pentru inele de plastic, fie pentru inele de lemn, acest tip de prindere fiind cel mai simplu de realizat.
Primul pas este sa alegi o galerie care sa se potriveasca atat cu stilul camerei, cat si cu tipul de material ales pentru draperie. Ca exemplu, ia o galerie subtire de otel, cu capetele in forma de spirala. Este o galerie model contemporan cu note de clasicism. Asigura-te ca galeria este bine fixata in perete pentru a putea sustine greutatea draperiei. Atunci cand fixezi galeria in perete, foloseste holsuruburi mai lungi decat e necesar pentru a nu avea mai tarziu vreo surpriza neplacuta. Daca esti o adepta a schimbarilor dese, opteaza pentru o galerie ale carei capete se pot schimba, astfel atunci cand iti doresti sa redecorezi, sa schimbi draperia, sa poti schimba cu usurinta modelul de la capetele galeriei.

1 comment: