Saturday, December 28, 2013

O perdea moderna la fereastra

Inainte de a schimba perdeaua pe care o ai acum la geam cu una facuta de tine, nu uita ca draperiile intotdeauna trebuie sa se asorteze cu mobilierul. Poti asorta noului decor si un set de perne decorative imbracate in acelasi material cu draperia noua.

Draperiile pot sa transforme in totalitate infatisarea unei camerei. Pentru inceput, investeste intr-un esantion mare de material pe care sa-l prinzi cu ace mari de perdea pentru a te asigura ca se potriveste cu restul camerei si ca esti tu multumita de model si de felul cum se incadreaza in camera respectiva. Daca bucata de material e suficient de mare, o poti folosi ulterior ca sa croiesti o fata de masa sau fete pentru perne decorative. Alege un model indraznet in culori puternice daca vrei ca noile draperii sa devina atractia principala a camerei in care le montezi, sau poti opta pentru un material texturat, uni, in culori neutre, subtire si usor. Tine minte ca spre deosebire de perdelele de voal sau organza, draperiile cu captuseala atarna mai bine, mai bogat si au pliuri care te apara de soarele puternic al verii. In ceea ce priveste stilul de prindere al draperiei, si acesta trebuie sa se potriveasca cu restul camerei. Opteaza deci, fie pentru inele de plastic, fie pentru inele de lemn, acest tip de prindere fiind cel mai simplu de realizat.
Primul pas este sa alegi o galerie care sa se potriveasca atat cu stilul camerei, cat si cu tipul de material ales pentru draperie. Ca exemplu, ia o galerie subtire de otel, cu capetele in forma de spirala. Este o galerie model contemporan cu note de clasicism. Asigura-te ca galeria este bine fixata in perete pentru a putea sustine greutatea draperiei. Atunci cand fixezi galeria in perete, foloseste holsuruburi mai lungi decat e necesar pentru a nu avea mai tarziu vreo surpriza neplacuta. Daca esti o adepta a schimbarilor dese, opteaza pentru o galerie ale carei capete se pot schimba, astfel atunci cand iti doresti sa redecorezi, sa schimbi draperia, sa poti schimba cu usurinta modelul de la capetele galeriei.

Bradut Dragut

Mai este foarte putin pana la Craciun, iar daca nu ai deja un brad in ghiveci de anul trecut si nici nu suporti gandul de a cumpara un brad artificial, atunci ar cam trebui sa incepi sa cauti prin piete un bradut potrivit. Dupa multe cautari ai gasit, in sfarsit, bradul pe care ti-l doresti, potrivit de mare, des si bine proportionat.  De fapt, iti place asa de mult incat deja te gandesti cu jale ca dupa sarbatori il arunci. Dar nu spune nimeni ca nu ai voie sa tii bradul impodobit pana pe la jumatatea lunii ianuarie. Ar fi o risipa sa-l arunci cat inca e verde si parfumat. Dar cum faci ca bradul sa reziste mai mult?
Un brad taiat are nevoie de o ingrijire atenta inca din momentul in care il cumperi. Roaga vanzatorul sa indeparteze inca vreo 3 cm. de la baza tulpinii, iar cand ajungi acasa, pune bradul in 5 litri de apa; nu uita sa verifici nivelul apei in fiecare zi, atata timp cat tii bradul in apa inainte sa-l pregatesti de Craciun. Atunci cand vrei sa-l amplasezi, ai grija ca locul pe care l-ai ales sa fie departe de orice sursa de caldura: calorifer, semineu, televizor, iar instalatiile pe care le folosesti sa nu aiba prea multe becuri.
Daca dupa ce instalezi bradul in suport la locul ales observi ca totusi nu e foarte simetric, ia o foarfeca de gradina si taie crengile nedorite, avand grija sa nu se vada taietura proaspata.
Dupa amplasarea bradului, urmeaza partea distractiva: decorarea. Incepe cu instalatia, aranjeaz-o pe crengi cat mai uniform(o poti fixa cu sarmulite sau chiar cu panglici colorate). Continua cu toate ornamentele tale preferate, moderne, retro, nu conteaza, sunt ale tale si cu siguranta sunt pline de amintiri frumoase.

5 pasi simpli pentru reinventarea caminului tau

Periodic, orice persoana simte nevoia unor schimbari in locuinta sa, fie ca este vorba de o noua zugraveala, schimbarea mobilierului sau repozitionarea obiectelor deja existente.
Daca si tu te-ai gandit ca in aceasata primavara sa aduci un aer nou locuintei tale, iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a te bucura de respectiva schimbare.
  • Pregateste o schita
Nu incepe procesul  “marii transformari” daca nu ai realizat mai intai o schita prin care ti-ai imaginat cum ai vrea sa arate casa visurilor tale. Chiar daca pe parcurs s-ar putea sa te razgandesti de cateva ori, macar stii, in linii mari,  la ce te-ai inhamat si care sunt instrumentele de care ai nevoie in acest proces.
  • Nu ignora necesitatea unui proces de curatenie “ca la carte”
Ca sa eliberezi spatiul si sa te bucucri de noul inceput, nu uita de binecunoscuta “curatenie de primavara”. Spala perdelele, tapiteria si draperiile, trimite covoarele la curatatorie si elimina praful din zonele mai greu accesibile.  Geamurile perfect curate si stralucitoare si reconditionarea obiectelor decorative  vor face parte deasemenea din acest proces de reinventare a locuintei tale.
  • Amplaseaza diferit piesele de mobilier
Nu este nevoie sa faci niciun efort finaciar daca schimbarea din caminul tau implica doar o alta amplasare a pieselor de mobilier. Poti de exemplu sa muti fotoliile in locul biroului sau a canapelei. Aceleasi schimbari se pot aplica si pentru diversele obiecte decorative din casa (tablouri, oglinzi, vaze, etc).  Cu aceasta ocazie s-ar putea sa iti dai seama ca exista si obiecte care ocupa degeaba spatiu in caminul tau, astfel incat cea mai buna solutie ar fi  ca respectivele obiecte sa le oferi altcuiva sau sa le depozitezi in cutii intr-o debara sau in pod.
Indrazneste sa adaugi un plus de culoare
Fie ca este vorba de o noua lenjerie de pat, un abajur vesel sau un tablou viu colorat , poti experimenta un mod interesant de a face schimbarea mult asteptata.  Micile obiecte decorative (lumanarele parfumate, statuete din lut , vaze sau rame foto)  vor face deasemenea diferenta.
  •  Adu natura in casa ta
O idee la fel de buna prin care locuinta ta va capata un aer special este aceea de a apela la plantele decorative. Spatiul ideal pentru acestea este pe balcon sau pe pervazul ferestrelor.  Si pentru ca pe piata exista o oferta foarte bogata cu ghivece de toate dimensiunile, alege sa iti infrumusezezi locuinta cu ajutorul acestora.
La final, aminteste-ti ca trebuie sa te folosesti de creativitate pentru a obtine o noua perspectiva asupra caminului tau!

Cum sa iti decorezi cu stil peretii

Daca iti doresti o locuinta cu personalitate, iar simpli pereti albi nu mai sunt pe placul tau, trebuie sa te gandesti ce alegeri sa faci pentru decorarea caminului tau.
Pentru a face fata acestei provocari de a infrumuseta peretii goi din locuinta ta, am pregatit cateva sugestii.
1. Decoreaza-ti peretii cu obiecte de arta
Pentru peretii sufrageriei sau chiar ai dormitorului poti alege decoruri clasice, cu diverse obiecte de arta. In functie de stilul locuintei tale, poti alege sa impodobesti peretii cu tablouri moderne (in alb sau negru), diverse masti scupltate din lemn sau chiar fotografii de familie inramate.
O alta idee la fel de interesanta ar fi sa asezi o singura piesa de arta pe un intreg perete. Poate fi vorba de un tablou foarte mare, cu scene florale sau care sa infatiseze aspecte diverse din natura.
2. Decoreaza-ti peretii cu obiecte de arta rurale
Pentru un balcon mai spatios sau bucatarie poti alege sa animezi atmosfera cu diverse farfurii sau linguri din lemn cu motive traditionale, de inspiratie rurala. Alte obiecte de decor la care te poti gandi sunt stergarele traditionale sau carpetele din lana.
3. Decoreaza-ti peretii cu stickerele preferate
Chiar si cei cei care nu au foarte multe cunostinte de design si amenajari interioare, pot obtine rezultate de-a dreptul fabuloase pentru locuinta cu ajutorul autocolantelor de interior. Pe piata se gasesc o multime de oferte cu stickere pentru pereti, de la diverse simboluri florale, litere sau cifre, pana la personaje de desene animate (special pentru camera copiilor) , insecte sau alte simboluri.
4. Decoreaza-ti peretii cu postere/ afise vintage
La targurile cu antichitati sau chiar in debaraua ta poti gasi obiecte extrem de interesante, iar afisele vintage sunt numai bune pentru a infrumuseta peretii. Astfel, cu minim de cheltuiala poti obtine rezultate spectaculoase, evitand banalitatea peretilor albi.
5. Decoreaza-ti peretii cu oglinzi
Poti obtine o adevarata opera de arta daca alternezi mai multe forme si marimi de oglinzi si le asezi pe un perete gol. In plus, vei crea si senzatia de mai mult spatiu. Daca faci aceasta alegere, este bine sa optezi pentru un decor cu oglinzi fara rame.
6. Picteaza-ti peretii
Apeleaza la serviciile unui specialist, pentru a obtine un decor cu totul special . Pictura murala nu este deloc pretioasa daca stii cum sa o adaptezi stilului locuintei tale. Daca insa esti genul de persoana care se plictiseste foarte usor de lucruri, nu incerca aceasta varianta, ci ia in calcul variant de a aplica cateva stickere.

Cum sa schimbi aspectul locuintei tale cu cheltuieli minime

Sarbatorile se apropie cu pasi repezi si, probabil, iti doresti ca pe langa clasica operatiune de curatenie generala sa aduci si un look nou caminului tau. Nu este nevoie sa cheltuiesti sume enorme de bani pentru a face acest lucru, ci este suficient sa te inspiri din ofertele magazinelor online si sa cumperi accesoriile potrivite.
Iata pe ce categorii de obiecte poti miza daca vrei sa iti personalizezi locuinta.
1. Cuiere chic de perete si suporturi metalice (pentru holuri, baie)

2. Cuier cu 2 agatatori Pasadena Silver


3. Cuier 4 agatatori Lila

4. Felinar cu maner Hurricane Grey

5. Decor de Craciun