Saturday, December 28, 2013

5 pasi simpli pentru reinventarea caminului tau

Periodic, orice persoana simte nevoia unor schimbari in locuinta sa, fie ca este vorba de o noua zugraveala, schimbarea mobilierului sau repozitionarea obiectelor deja existente.
Daca si tu te-ai gandit ca in aceasata primavara sa aduci un aer nou locuintei tale, iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a te bucura de respectiva schimbare.
  • Pregateste o schita
Nu incepe procesul  “marii transformari” daca nu ai realizat mai intai o schita prin care ti-ai imaginat cum ai vrea sa arate casa visurilor tale. Chiar daca pe parcurs s-ar putea sa te razgandesti de cateva ori, macar stii, in linii mari,  la ce te-ai inhamat si care sunt instrumentele de care ai nevoie in acest proces.
  • Nu ignora necesitatea unui proces de curatenie “ca la carte”
Ca sa eliberezi spatiul si sa te bucucri de noul inceput, nu uita de binecunoscuta “curatenie de primavara”. Spala perdelele, tapiteria si draperiile, trimite covoarele la curatatorie si elimina praful din zonele mai greu accesibile.  Geamurile perfect curate si stralucitoare si reconditionarea obiectelor decorative  vor face parte deasemenea din acest proces de reinventare a locuintei tale.
  • Amplaseaza diferit piesele de mobilier
Nu este nevoie sa faci niciun efort finaciar daca schimbarea din caminul tau implica doar o alta amplasare a pieselor de mobilier. Poti de exemplu sa muti fotoliile in locul biroului sau a canapelei. Aceleasi schimbari se pot aplica si pentru diversele obiecte decorative din casa (tablouri, oglinzi, vaze, etc).  Cu aceasta ocazie s-ar putea sa iti dai seama ca exista si obiecte care ocupa degeaba spatiu in caminul tau, astfel incat cea mai buna solutie ar fi  ca respectivele obiecte sa le oferi altcuiva sau sa le depozitezi in cutii intr-o debara sau in pod.
Indrazneste sa adaugi un plus de culoare
Fie ca este vorba de o noua lenjerie de pat, un abajur vesel sau un tablou viu colorat , poti experimenta un mod interesant de a face schimbarea mult asteptata.  Micile obiecte decorative (lumanarele parfumate, statuete din lut , vaze sau rame foto)  vor face deasemenea diferenta.
  •  Adu natura in casa ta
O idee la fel de buna prin care locuinta ta va capata un aer special este aceea de a apela la plantele decorative. Spatiul ideal pentru acestea este pe balcon sau pe pervazul ferestrelor.  Si pentru ca pe piata exista o oferta foarte bogata cu ghivece de toate dimensiunile, alege sa iti infrumusezezi locuinta cu ajutorul acestora.
La final, aminteste-ti ca trebuie sa te folosesti de creativitate pentru a obtine o noua perspectiva asupra caminului tau!

No comments:

Post a Comment