Saturday, December 28, 2013

Bradut Dragut

Mai este foarte putin pana la Craciun, iar daca nu ai deja un brad in ghiveci de anul trecut si nici nu suporti gandul de a cumpara un brad artificial, atunci ar cam trebui sa incepi sa cauti prin piete un bradut potrivit. Dupa multe cautari ai gasit, in sfarsit, bradul pe care ti-l doresti, potrivit de mare, des si bine proportionat.  De fapt, iti place asa de mult incat deja te gandesti cu jale ca dupa sarbatori il arunci. Dar nu spune nimeni ca nu ai voie sa tii bradul impodobit pana pe la jumatatea lunii ianuarie. Ar fi o risipa sa-l arunci cat inca e verde si parfumat. Dar cum faci ca bradul sa reziste mai mult?
Un brad taiat are nevoie de o ingrijire atenta inca din momentul in care il cumperi. Roaga vanzatorul sa indeparteze inca vreo 3 cm. de la baza tulpinii, iar cand ajungi acasa, pune bradul in 5 litri de apa; nu uita sa verifici nivelul apei in fiecare zi, atata timp cat tii bradul in apa inainte sa-l pregatesti de Craciun. Atunci cand vrei sa-l amplasezi, ai grija ca locul pe care l-ai ales sa fie departe de orice sursa de caldura: calorifer, semineu, televizor, iar instalatiile pe care le folosesti sa nu aiba prea multe becuri.
Daca dupa ce instalezi bradul in suport la locul ales observi ca totusi nu e foarte simetric, ia o foarfeca de gradina si taie crengile nedorite, avand grija sa nu se vada taietura proaspata.
Dupa amplasarea bradului, urmeaza partea distractiva: decorarea. Incepe cu instalatia, aranjeaz-o pe crengi cat mai uniform(o poti fixa cu sarmulite sau chiar cu panglici colorate). Continua cu toate ornamentele tale preferate, moderne, retro, nu conteaza, sunt ale tale si cu siguranta sunt pline de amintiri frumoase.

No comments:

Post a Comment