Saturday, December 28, 2013

Cum sa iti decorezi cu stil peretii

Daca iti doresti o locuinta cu personalitate, iar simpli pereti albi nu mai sunt pe placul tau, trebuie sa te gandesti ce alegeri sa faci pentru decorarea caminului tau.
Pentru a face fata acestei provocari de a infrumuseta peretii goi din locuinta ta, am pregatit cateva sugestii.
1. Decoreaza-ti peretii cu obiecte de arta
Pentru peretii sufrageriei sau chiar ai dormitorului poti alege decoruri clasice, cu diverse obiecte de arta. In functie de stilul locuintei tale, poti alege sa impodobesti peretii cu tablouri moderne (in alb sau negru), diverse masti scupltate din lemn sau chiar fotografii de familie inramate.
O alta idee la fel de interesanta ar fi sa asezi o singura piesa de arta pe un intreg perete. Poate fi vorba de un tablou foarte mare, cu scene florale sau care sa infatiseze aspecte diverse din natura.
2. Decoreaza-ti peretii cu obiecte de arta rurale
Pentru un balcon mai spatios sau bucatarie poti alege sa animezi atmosfera cu diverse farfurii sau linguri din lemn cu motive traditionale, de inspiratie rurala. Alte obiecte de decor la care te poti gandi sunt stergarele traditionale sau carpetele din lana.
3. Decoreaza-ti peretii cu stickerele preferate
Chiar si cei cei care nu au foarte multe cunostinte de design si amenajari interioare, pot obtine rezultate de-a dreptul fabuloase pentru locuinta cu ajutorul autocolantelor de interior. Pe piata se gasesc o multime de oferte cu stickere pentru pereti, de la diverse simboluri florale, litere sau cifre, pana la personaje de desene animate (special pentru camera copiilor) , insecte sau alte simboluri.
4. Decoreaza-ti peretii cu postere/ afise vintage
La targurile cu antichitati sau chiar in debaraua ta poti gasi obiecte extrem de interesante, iar afisele vintage sunt numai bune pentru a infrumuseta peretii. Astfel, cu minim de cheltuiala poti obtine rezultate spectaculoase, evitand banalitatea peretilor albi.
5. Decoreaza-ti peretii cu oglinzi
Poti obtine o adevarata opera de arta daca alternezi mai multe forme si marimi de oglinzi si le asezi pe un perete gol. In plus, vei crea si senzatia de mai mult spatiu. Daca faci aceasta alegere, este bine sa optezi pentru un decor cu oglinzi fara rame.
6. Picteaza-ti peretii
Apeleaza la serviciile unui specialist, pentru a obtine un decor cu totul special . Pictura murala nu este deloc pretioasa daca stii cum sa o adaptezi stilului locuintei tale. Daca insa esti genul de persoana care se plictiseste foarte usor de lucruri, nu incerca aceasta varianta, ci ia in calcul variant de a aplica cateva stickere.

1 comment: