Sunday, November 4, 2012

Arta peretilor cu stickere si nu numai

Sunt atatea feluri in care ne putem “imbraca” locuinta, in care o putem decora artistic – fara sa ne referim la mobilier –, incat nu ne ajunge un singur articol pentru a le cuprinde pe toate. 

Ma gandesc sa ne oprim de data asta la un segment ceva mai nou in Romania: arta decorarii peretilor cu stickere, stencils, picturi, desene, diverse elemente „aplicabile”, mai putin tapet.
1. Stencils-ul a aparut la noi mai intai ca o forma de „arta stradala”: initiale, animale, logo-uri... Pana si pe Becali l-am vazut transformat in „arta de perete” – cu mesaj inclus. In casa, stencils-ul poate lua diverse forme: de la Che Guevara pana la imitatii dupa agenda chinezeasca, de tip „Diary” .
2. Stickerele sunt mai simplu de folosit, dar si mai limitate ca... oferta. Depindem de ceea ce e pe piata. Magazinele online au in oferta litere chinezesti, fluturi, bondari, in general insecte simpatice, simboluri florale, tribale, funny (meaning amuzante) sau speciale pentru copii. Mai gasim stickere la Hornbach sau Bricostore.
3. Pictura murala suna a arta de muzeu, dar nu este. Inseamna pictura care adera perfect pe un perete. Nu trebuie sa ne gandim la ceva pretios ori prea serios. Peretele nostru nu trebuie sa semene cu „Cina cea de taina” sau „Capela sixtina” – desi, in cine stie ce context, re-interpretate, pana si astfel de teme arhicunoscute ar da bine.
4. Colaje artistice – lipite pe perete. Le putem face din bucati de oglinda, desene si agatatori de haine. Altfel spus, din tot felul de lucruri. Ne scot din criza si din perpetuul perete alb.

 Sursa: CasaMea.ro

No comments:

Post a Comment