Sunday, November 4, 2012

Pastrati tapetul mai mult timp

Intretinerea adecvata a tapetului si repararea micilor defectiuni la momentul potrivit, ii vor asigura o viata mai lunga si un aspect la fel de placut.

Cum repari imbinarile dezlipite?
Daca au aparut imediat dupa ce tapetul a fost aplicat pe perete si persista mai mult de doua ore si nu dispar de la sine, pot fi reparate astfel:
- Foloseste un ac drept si ascutit pentru a perfora umflatura. Stoarce usor cu degetele acea umflatura care contine aer sau adeziv. In cazul in care actiunea nu da rezultate, poti folosi o lama sau un cutter pentru a face un X in tapet si a-i dezlipi varfurile. Daca este o bucata de adeziv prinsa, scoate-o usor afara, iar daca aerul este cauza, foloseste o pensula subtire (de pictura) pentru a aplica putin adeziv dedesubt.

Cum repari imbinarile dezlipite?
Ridica usor marginile tapetului si cu ajutorul unei pensule pune adeziv sub acesta. Apasa peste aceasta imbinare cu o rola de sus in jos. Daca apare o tendinta de dezlipire, fixeaza cu cateva ace tapetul de perete pana la uscarea definitiva a adezivului. Gaurile mici lasate de ace nu vor fi vizibile.

Cum repari gaurile si rupturile?
Indeparteaza cu un cutter marginile zdrentuite de pe portiunile deteriorate. Apoi taie un petic dintr-un rest de tapet, care sa fie mai mare decat ruptura. Decupeaza-l, imprastie un strat subtire de adeziv pe dosul peticului si pune-l peste portiunea deteriorata. Aliniaza peticul cu modelul tapetului de perete cat se poate de bine. Un model perfect nu va putea fi posibil, dar potrivirea ar trebui sa fie suficient de buna astfel incat sa scape neobservata.

Sursa: CasaMea.ro

No comments:

Post a Comment