Sunday, November 4, 2012

Tapetul - Din nou o moda

Se pare ca in ultima vreme ne intoarcem la moda anilor trecuti. Asa cum in designul vestimentar se revine din ce in ce mai frecvent la hainele si accesoriile deceniilor trecute, mai nou si in domeniul imobiliar si in cel al designului interior revin in forta tendintele anilor din urma.

Formele curbate revin in decoratiuni, noile tendinte venind asadar sa alunge din monotonia liniilor perfect drepte, evident insa cu mici modificari si adaptari dupa gustul fiecaruia.
Spre exemplu tapetul.

Nu se mai poarta pe toti cei patru pereti ai unei incaperi, dand senzatia de caldura si perete captusit ce binedispunea ochiul in casele de altadata. Acum se lipeste pe un singur perete. Se merge mult pe ideea de open-space, camere cat mai mari si mai libere, spatiu mai aerisit si mai gol, mobilierul clasic si nu numai fiind inlocuit de un bar modern ce ocupa mai putin loc sau cateva rafturi prinse in perete.
Astfel se urmareste ca peretele tapetat sa fie cat mai vizibil, iar aspectul camerei sa fie unul mult mai luminos.

Recunosc ca imi surade ideea de tapet din nou in casele oamenilor.
In primul rand imi aduce aminte de atmosfera calda ce era creata de o camera cu pereti captusiti intr-o culoare sau un joc de culori calde, placute la vedere, parca te simti intr-un orient expres al secolelor trecute. Dar, dat fiind faptul ca acum se merge pe aranjarea tapetului pe un singur perete, poti opta pentru un tapet avand o coloristica vasta si nuante puternice ce vor inveseli camera.

Sau mai indraznet, poti lipi un tapet peisagistic, o imagine din natura, care - avand culori vii - o sa iti induca o senzatie de aer curat, de liniste asemenea locului surprins in imagine. Iar in fata peretului,jos poti pune obiecte vechi, un fier de calcat cu carbuni, o corabie din lemn vechi sculptat, o masina de scris veche, un gramofon, ce vor da o nota de eleganta si nostalgie camerei si totodata un sentiment placut la privirea lor.

Cu piese de mobilier adecvate, in culori calde, nuante de bej, crem, cafea cu lapte, oricine va intra in noua camera renovata, va fi cu siguranta placut surprins de ce vede. Daca nu ai idee exact ce tapet sau mobilier sa folosesti, poti sa te inspiri dintr-o revista de specialitate, sau poti sa cauti pe internet unde ai sa gasesti foarte multe idei inovative ale unor specialisti si chiar articole postate pe forumuri sau site-uri ale unor oameni ca tine carora le place ideea de tapet si atmosfera vintage.

Firmele producatoare sau distribuitoare de tapet se intrec in alegerea imprimeurilor moderne, asa ca vei gasi cu siguranta ce iti doresti pentru caminul tau.
Succes.

Sursa: TopEstate.ro

No comments:

Post a Comment